Bolette Roed, blokfløjter, og Poul Høxbro, fløjter-&-slagtøj, søndag d. 25. oktober kl 15

Teaterbygningens Musicafé

 

Billetknap 

Altino

 

Tidlig musik af bl.a. van Eyck, Michel Blavet, Marais og Attaingnant samt musik fra Brødrene Basts Violinbog.

Bolette Roed (1979) havde sin anmelderroste debut fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004, og siden da har hendes karriere som solist og kammermusiker ført hende til festivaler overalt i Europa og USA.

Hun har bl.a. spillet på Huddersfield Contemporary Music Festival (England) Other Minds (San Francisco) Sound Ways (Sankt Petersborg) Poznan Baroque og Mazowia goes Baroque (Polen), Concert Series at Morgan Library & Concert Hall (New York), Telemann-Tage, (Eisenach), 3rd International Early Music Festival (Beijing) og 2nd International recorder festival (Syd Korea).

Parallelt med studierne ved DKDM i København er hun også uddannet fra Conservatoire National Superieur Musique et Danse de Lyon, samt uddannet læge fra Københavns Universitet.

Allerede året efter sin debut blev Bolette udnævnt til Årets DR-kunstner og i både 2009 og 2011 blev hun nomineret til Nordisk Råds Musikpris. Hun har desuden modtaget Jacob Gade Legatets store pris (2003) og seneste udmærkelse er tildeling af Musikanmelderringens Kunstnerpris, 2014. Hun har vundet guld i Berlingske Tidendes Musikkonkurrence og har som solist og med ensemblet Alpha været finalister i den prestigefyldte Concert Artist Guild Competition, NYC samt med Alpha været finalist i Terem Crossover Competition, Sankt Petersborg. Alpha var desuden 2.pris og særpris vindere ved DRs kammermusikkonkurrence 2006. Hendes tre CD’er med Alpha har alle været nomineret til P2-prisen, og CD’en Early and Late med Gaman vandt P2-prisen, Lyt til nyt, 2015.

Bolette er en sjældent alsidig musiker, som udover det klassiske repertoire også arbejder med improvisation, folkemusik og verdensmusik. Hendes repertoire spænder fra middelalder, over renaissance og barok til helt nykomponeret musik, og hun har en lang række uropførelser bag sig. Som en del af sin naturlige nysgerrighed søger hun konstant at udvide den musikalske legeplads for blokfløjten, og samarbejder med bl.a. DJ’s, improvisations- og jazzmusikere.

PIBE & TROMME, FLØJTER & SLAGTØJ OG HISTORIEFORTÆLLING

Poul Høxbro er en ægte musikalsk og kunstnerisk pionér. Han er blevet kaldt "det lille instruments store mand", og sandt er det, at han - som ingen anden i verden - har formået at løfte middelalderens instrumentkombination af fløjte-&-tromme, spillet af én og sammen person, ud af raritetskabinettet og ført den til vidt forskellige koncertscener verden over.

POUL HØXBRO ER UDNÆVNT TIL GÆSTEDIRIGENT FOR CONCERTO COPENHAGEN OG DESIGNER OG STYRER PROJEKTER, DER PRÆSENTERER BAROKMUSIK PÅ EN LIDT ANDEN MÅDE END BLOT DEN SÆDVANLIGE.

I 2013 BLEV HAN SÅLEDES UDVALGT SOM ÉN AF OTTE FLØJTENISTER FRA HELE VERDEN TIL AT LAVE PROJEKTET "MAGIC FLUTES" VED TYSKLANDS STØRSTE FOLK- OG WORLD MUSIC FESTIVAL I RUDOLSTADT.

POUL HØXBRO ER OGSÅ GÆSTELÆRER VED SCHOLA CANTORUM BASILIENSIS.

Poul Høxbro er en ægte musikalsk og kunstnerisk pionér. Han er blevet kaldt "det lille instruments store mand", og sandt er det, at han - som ingen anden i verden - har formået at løfte middelalderens instrumentkombination af fløjte-&-tromme, spillet af én og sammen person, ud af raritetskabinettet og ført den til vidt forskellige koncertscener verden over. På eksklusive scener for kammermusik, som solist i nykomponeret opera på Den Kgl. Opera i København, på scener for traditionel musik, som teatermusiker, i kurser og på CD har han sprængt rammerne for, hvad som er muligt på hans "små" instrumenter.

Desuden er PH en hengiven og opskattet historiefortælle. Han har høstet et utal af roser for sin dramatiske og medrivende måde at berette på; såvel på dansk som engelsk, tysk og svensk.

Hans unikke arbejde og viden gør naturligvis også Poul Høxbro efterspurgt som kursus- eller foredragsholder, i både Australien, USA og Europa. I 2012 for første gang bl.a. ved den navnkundige Schola Cantorum Basiliensis i Basel.

Poul Høxbro har, for pladeselskabet Classico, indspillet 4 CDer med middelalderensemblet ALBA, én solo-CD, og en CD med Miriam Andersén i Duoen, Esk. Derudover har han medvirket ved en række andre indspilninger for henholdsvis ABC-records, Move Records, Exlibris, Sony Music, Gefion Records, Chandos, Universal og Naxos. Her kan han opleves som gæst i vidt forskellige sammenhænge. Fra paukist i Concerto Copenhagen til improvisationspartner med bl.a. Marylin Mazur.

Poul Høxbro har også modtaget et antal danske musikpriser og -legater. Bland andre Ely og Peder Ove Christensens store rejselegat i 1992, Bikubenfondens Kulturpris i 1994, Laurents Bogtmann Fondens Legat i 2001 og i 2002 modtag han som sagt Radiosymfoniorkestrets hæderspris, Emil Holms Legat, for sit arbejde som middelaldermusikkens ambassadør.

Poul Høxbro har baggrund i både rock- og folkemusik, og det var en ni måneder lang musikalsk dannelsesrejse (1981-82) i Peru, Bolivia og Argentina, der blev afgørende for Poul Høxbros beslutningen om en musikalsk løbebane.

I 1986 blev han optaget på Det fynske Musikkonservatorium med blokfløjte som hovedfag. Han tog diplomeksamen i 1992 og debuterede fra solistklassen i 1994 med usædvanlig rosende omtale. Gennem studietiden beskæftigede PH sig overvejende med ny kompositionsmusik. Dette førte til uropførelser af både kammermusik og solostykker, og så forskellige komponister/musikere som Aksel Borup Jørgensen og Palle Mikkelborg har tilegnet ham soloværker for blokfløjte. Fra 1994 til 2000 underviste han på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han var én af nøglepersonerne i opstarten af Musik/Performer-uddannelsen.

POUL HØXBRO ER UDNÆVNT TIL GÆSTEDIRIGENT FOR CONCERTO COPENHAGEN OG DESIGNER OG STYRER PROJEKTER, DER PRÆSENTERER BAROKMUSIK PÅ EN LIDT ANDEN MÅDE END BLOT DEN SÆDVANLIGE.

I 2013 BLEV HAN SÅLEDES UDVALGT SOM ÉN AF OTTE FLØJTENISTER FRA HELE VERDEN TIL AT LAVE PROJEKTET "MAGIC FLUTES" VED TYSKLANDS STØRSTE FOLK- OG WORLD MUSIC FESTIVAL I RUDOLSTADT.

POUL HØXBRO ER OGSÅ GÆSTELÆRER VED SCHOLA CANTORUM BASILIENSIS.

Koncerten er støttet af:  Solistforeningen logo lille webKoege logo stor mod webaugustinus fonden logo lille webStatKunstF Logo DK web   SB HerfoelgeSkiltemand logo 2019 web