Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Arrangementer

Halleluja! Historien om Händels Messias v. Katrine Nyland Sørensen 4. december kl: 19:00

Køge Bibliotek

 

 

Katrine-Nyland-Sørensen.png 

Halleluja! Historien om Händels Messias

Et musikalsk foredrag om en stor tysk komponist i England, en irsk sultkatastrofe – og saftig sladder fra 1700-tallet! 

For 277 år siden blev Händels oratorium Messias første gang opført i Dublin. Selv om Händel og hans librettist havde en ganske anden højtid i tankerne, da de skrev Messias, er oratoriet siden hen blevet uløseligt knyttet til julemåneden. Musikken til Messias blev skrevet over 24 dage i sensommeren 1741. Händel var inde i en periode, hvor det britiske publikums begejstring for hans italienske operaer var til at overse. Så da han modtog en invitation om at komme til Dublin, var han hurtig til at drage afsted. Dublin var på det tidspunkt en af de hurtigst voksende byer i Europa – og den protestantiske adel og borgerskab var opsatte på, at byen skulle fremstå som en ny, civiliseret og kulturel metropol på trods af landet var præget af hungersnød og byens gældsfængsler var fyldt med sultende katolikker.

Da Messias havde urpremiere den 13.4.1742 var det en musikalsk triumf for Händel. En musikalsk triumf, som blev brugt til at hjælpe både de fattige i gældsfængslerne og senere også forældreløse børn i London. Der knytter sig et utal af fantastiske historier til tilblivelsen og de første opførelser af Messias, som giver et enestående indblik i 1740’ernes musik- og kulturhistorie. Persongalleriet er heller ikke ligefrem kedeligt.

Katrine Nyland Sørensen, som er tidligere mangeårig programvært og redaktør i DR, forener i foredraget sin store viden om både barokmusik og irsk historie. Hun har bl.a. lavet en ”podcastjulekalender” på dansk og engelsk om tilblivelsen af Messias, som har lyttere over hele verden. Find den på www.handelmessiah.dk.

Tid, sted og billetter

Foredraget finder sted på Køge Bibliotek onsdag den 4. december kl. 19.00, og billetter købes på www.koegebib.dk. Entreen til foredraget 80 kr., mens børn og unge under 25 år har gratis adgang (men skal hente en gratis billet).

Arrangementet præsenteres i samarbejde mellem Musikforeningen Køge Klassisk og MikroFonen (KøgeBibliotekerne, Køge Musikskole, Musikforeningen Bygningen og Teaterbygningen) og er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.

 

Koncerten er støttet af:  Solistforeningen logo lille web Koege logo stor mod web augustinus fonden logo lille web StatKunstF Logo DK web   SB Herfoelge Skiltemand logo 2019 web Louis Hansens Fond logo

Kontakt

  • Køge-Klassisk
    v/kassereren
  • Per Dybro Sørensen
    Storkebanken 2
  • 4681 Herfølge
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Cvr: 38656503

Populært

Quick Menu

Medlemskort