Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Arrangementer

Toke Møldrup, cello, og Katrine Gislinge, klaver: Brahms’ Cellosonater
Søndag d. 16. februar 2020, kl. 15 på Teaterbygningens Musikcafé.

 

Billetknap 

Møldrup Gislinge

 

Koncert med Toke Møldrup og Katrine Gislinge i Køge.

Cellisten Toke Møldrup og pianisten Katrine Gislinge spiller søndag den 16. februar kl. 15 på Teaterbygningens Musikcafé. De to musikere er fremragende hver især, og man kan se frem til en stor oplevelse, når de optræder sammen.

Toke Møldrup er – foruden solocellist i Copenhagen Phil og lærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium – en efterspurgt solist i ind- og udland og prisvinder ved internationale konkurrencer. Han har samarbejdet med utallige andre musikere og komponister, og han har bl.a. modtaget Dronning Ingrids Hæderslegat, Musikanmelderringens Kunstnerpris og Augustinus Fondens Jubilæumsbevilling 2917-20.

Katrine Gislinge har gennem de sidste tre årtier etableret sig som én af Skandinaviens førende og mest markante pianister, og med sin formidable udtryksvilje og exceptionelle indlevelse i musikken placerer hun sig som én af de absolut mest markante og interessante kunstnere i Danmark. Hun har spillet på festivals i hele verden og i de store koncertsale som Carnegie Hall, Concertgebouw m.fl.

På aftenens program står sonater for cello og klaver af Debussy, Sjostakovitj og Brahms samt 2 nocturner for klaver af den danske komponist Bent Sørensen.

Debussys sonate er komponeret sent i hans liv. Den stiller store krav til cellisten, og den regnes for et af de fineste mesterværker for cello og klaver.

Sjostakovitjs sonate er skrevet i 1934 i Stalintidens Sovjetunion, umiddelbart før komponisten blev udelukket fra at få sin musik opført, fordi man mente, at han skrev ”borgerlig og dekadent musik”. Den beskriver personlige følelser som kærlighed, sørgmodighed og håb på en baggrund af samfundets truende udvikling.

Brahms sonate op 40 er en virkelig klassiker. Som Toke Møldrup siger, er den indbegrebet af det, vi forstår som romantisk musik. Brahms var selv en habil cellist og vidste nøjagtigt, hvad han kunne kræve af instrumentet. Katrine Gislinge spiller ved koncerten også 2 nocturner af Bent Sørensen, der både på dansk og internationalt niveau er en af de mest høreværdige nutidige komponister.

Koncerten er arrangeret af Køge Klassisk og finder sted på Teaterbygningens Musikcafé, som ligger på 1. sal (der er ingen elevator).

 

Koncerten er støttet af:  Solistforeningen logo lille web Koege logo stor mod web augustinus fonden logo lille web StatKunstF Logo DK web   SB Herfoelge Skiltemand logo 2019 web Louis Hansens Fond logo

Kontakt

  • Køge-Klassisk
    v/kassereren
  • Per Dybro Sørensen
    Storkebanken 2
  • 4681 Herfølge
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Cvr: 38656503

Populært

Quick Menu

Medlemskort