Ensemble Storstrøm - Søndag d. 8. september 2019, kl. 15 på Teaterbygningens Musikcafé.

 

Billetknap 

Ensemble Storstrøm

 

Ensemblet skriver:
Adskillige komponister i musikhistorien har arbejdet videre på andre kollegers musik, oftest ved at tage et kendt tema og skrive variationer over det og tit som en hyldest til en ældre kollega.
Som studerende i Wien komponerede Mahler på en klaverkvartet i a-mol. Han fuldførte 1. sats og nåede at lave skitser til en 2. sats. Mange år senere komponerede den russiske komponist Alfred Schnittke videre på Mahlers skitser, og det er denne version, man kan høre på dette program.
Brahms komponerede sine berømte Variationer over et tema af Haydni to versioner: Den mest kendte for orkester og den ikke så ofte spillede for 2 klaverer. I Ensemble Storstrøm har vi haft et ønske om at kunne spille Brahms’ mesterværk i en kammermusikversion, og vores pianist Jakob Westh har med bævende hjerte påtaget sig opgaven med at skabe et arrangement, som vi hermed kan præsentere.
Programmet omfatter desuden musik af Arvo Pärt og Joseph Haydn.

Programmet

Gustav Mahler /Alfred Schnittke: Klaverkvartet i a-mol
Arvo Pärt: Fratres
Joseph Haydn: Divertimento for fløjte og strygere
Johannes Brahms - arr. Jakob Westh: Variationer over et tema af Haydn op. 56

 

Koncerten er støttet af:  Solistforeningen logo lille web Koege logo stor mod web augustinus fonden logo lille web StatKunstF Logo DK web   SB Herfoelge Skiltemand logo 2019 web Louis Hansens Fond logo