Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Arrangementer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julemotetter med Theatre of Voices, dirigeret af Pau Hillier og med Yngvild Ruud på orgel.

Fredag d. 17. december kl 19:30 i Køge Kirke.

Blletpris 200 kr. 100 kr. for medlemmer af Køge Klassisk eller Kulturforeningen i Skovbo. Unge u. 30 gratis adgang.

 

 

Theatre of Voices
Else Torp
Kate Macoboy
Laura Lamph
Nils Greenhow
Jakob Skjoldborg
Mikkel Tuxen
 
Yngvild Ruud, orgel 
 
Paul Hillier, dirigent
 
Program:
Julemotetter - Musik af Byrd, White & Sweelinck
Programmet er et udvalg af renæssancens fineste vokal- og orgelmusik: lovsang, bebudelsen, mysteriet, fødslen, Christusbarnets vugge og Guds lys over mennesket.
O Magnum Mysterium (Oh, store mysterium) og Christe qui lux est et dies (Christus, du som lyset er og dagen) er essensen af julens budskab. Det underfulde i fødslen af Guds søn og håbet for vores sjæles frelse stod i form af en stjerne over Betlehem.
For næsten 450 år siden blev der igen set en ny stjerne på himlen, og i 1573 udgav Tycho Brahe bogen 'De Nova Stella' (Om den nye stjerne), som blev starten den moderne astronomi - med sæde på Hven og senere i Rundetårn.
''Den 11. november sidste år,.. blev jeg opmærksom på, at der lige over mit hoved strålede en ny og ukendt stjerne, som var meget tydelig i forhold til de andre. ... Jeg blev i den grad slået af forundring over dette, at jeg såmænd ikke ville tro mine egne øjne... Det var i sandhed det største af de mirakler, der er indtruffet i naturen siden Verdens skabelse.''
Opdagelsen vakte international opsigt og anerkendelse, men blev også set som varsel om ulykker og verdenens snarlige undergang. Og der var ulykker, krig og sygdom nok at vælge imellem. Pesten rullede igen op over Europa og ramte London i efteråret 1574.
Her ramte den organisten, komponisten og orgelbyggeren Robert White (1538-1574), som døde kun 36 år gammel sammen med sin familie. Hans Christe qui lux est et dies er det fjerde værk, han skrev til denne tekst, der afspejler den konstante kamp mellem lys og mørke. Tabet af ham var ifølge den samtidige Thomas Morley stort. Ikke kun for Westminster Abbey, hvor han var ansat, men for hele musiklivet.
Eftertiden har også sammenlignet ham direkte med William Byrd (1543-1623) - den engelske katolske komponist, der gennem hele sit liv skrev store mængder vokal- og instrumentalmusik til både kirkelig og privat kammermusikalsk brug. Hans værker var værdsat af både katolikker og protestanter, og det sikrede ham alliancer igennem den ellers til tider hårdhændede engelske reformation.
På kontinentet oplevede også Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) hele spektret af overgangen mellem renæssance til barok, hvilken han i høj grad var med til at påvirke som organist, improvisator, komponist og underviser. Han er især kendt som højdepunktet af den Nederlandske orgelskole med bl.a. udviklingen af fugaen som hjørnesten, men efterlod sig også over 250 vokalværker. I samtiden var han kendt som 'Amsterdams Orpheus' - som en pendent til John Dowland; 'Englands Orpheus'. Selvom der ikke er bevis for at han skulle have besøgt England, findes Sweelincks værker i adskillige samtidige engelske manuskriptsamlinger, og han har som bevis på tidens rige musikalske udveksling skrevet en variation over Dowlands berømte Lacrymae (Flow my Tears).
 
Byrd | Laudibus in sanctis
Sweelinck | orgelsolo: Ons ist geboren een kindekijn (SwWV 315)
Byrd | Christe qui lux es et dies (à5)
Sweelinck | Ecce virgo concipiet
Tallis | orgelsolo: Clarifica me pater (I, II, III)
Byrd | O magnum mysterium/ Beata virgo /Ave Maria
Sweelinck | Hodie Christus natus est
Sweelinck | orgelsolo: Mein Huter und mein Hirt (SwWV 310)
Sweelinck | In illo tempore
Byrd | Lullaby, my sweet little baby
Byrd | orgelsolo: A Grounde (BK43)
Robert White | Christe qui lux es et dies (IV)
Sweelinck | orgelsolo: Toccata primi toni (SwWV 286)
Sweelinck | Te deum laudamus 

FIGURA spiller Kabaret ARRANGEMENTET ER AFLYST, DET FORSØGES FLYTTET TIL ANDEN DATO

Søndag d. 26. september kl 15 i Teaterbygningens Musikcafé

 Billetpris 200 kr, 100 kr. for medlemmer af Køge Klassisk, gratis for unge u. 30.

Figura let

                                                                                          Foto: Niels Hougaard.

”Intim kabaret slår et lille åndehul i hverdagen” Politiken

page2image4160 page2image4328 page2image4496 page2image4664 page2image4832

FIGURA Ensemble med Helene Gjerris i front og håbet om en ny fremtid i ryggen.

”Helene Gjerris og hendes Figuravenner kan noget særligt sammen. Præsenteret af sangeren selv og tilsat afslappede bemærkninger fra musikerne er ’Kabaret’ en intens teater-musik-oplevelse på bare halvanden times tid af en slags, vi bør have ere af i hverdagen. Bare for at få slået et lille åndehul i trummerummen en gang imellem. Inden den går videre.” omas Michelsen, Politiken

Hvad drømmer vi om nu? Har vi en holdning til det, der sker omkring os?

KABARET lader nutidens politiske og menneskelige moralbegreber møde den holdningsstærke tyske kabaret- scene fra 1920’ernes og 30’ernes Berlin.
Bertolt Brechts mest hardcore manifeste kommunistiske digte møder Friedrich Hollaenders subtile leg med kvindefrigørelse og seksualmoral, som igen vil blive spejlet i spritnye sange.

Kom med på FIGURAs kabaret-karrusel og lad dig hvirvle rundt i poesi, farver og holdninger i skæve og skønne musikalske arrangementer.

Til KABARET er der skrevet helt nye sange til genren af vor tids komponister. Det er Rasmus Zwicki, Anders Brødsgaard, Peter Fuglsang og Jesper Egelund, der har leveret musik til tekster af FIGURAs huspoet Ursula Andkjær Olsen. Teksterne er valgt fra Ursulas store bagkatalog – og med et forfatterskab der er kendetegnet ved en dialog med den verden hun selv er omgivet af, er hendes tekster oplagte at bruge til en nutidig kabaret.

Medvirkende: Sang: Helene Gjerris · saxofon/klarinetter: Peter Fuglsang · klarinetter: Anna Klett · slagtøj/sav: Frans Hansen · akkordeon: Andreas Borregaard · kontrabas/slide-guitar/ukulele: Jesper Ege- lund.

Tekst: Ursula Andkjær Olsen, Bertolt Brecht m. .
Komponister: Rasmus Zwicki, Anders Brødsgaard, Peter Fuglsang, Jesper Egelund, Per Nørgård, Hanns Eisler, Kurt Weill, Friedrich Hollaender.

Gæstespil fra Ungarn.

József Rácz, violin, og József Balog, klaver.

Søndag d. 5. september 2021 kl.  15 i Teaterbygningens Musikcafé.

 Billetpris 200 kr. og 100 kr. for medlemmer af Køge Klassisk. Unge u. 30 gratis. 

Køb billet ved indgangen eller her   KØB BILLET 

 Racz Balog

Musik af Beethoven, Carl Nielsen, Bartók, Kurtag og Dybro Sørensen

Koncerten er en del af en Danmarksturné, som er arrangeret af Moderne Mandag i samarbejde med Carl Nielsen Selskabet.

Jens Rossel fra Moderne Mandag skriver:

Koncertens program reflekterer de talrige musikrelationer, der er mellem Ungarn og Danmark,  som begyndte med den ungarske violinist Emil Telmányi, der kom hertil i 1912 og fik en så god  kontakt med Carl Nielsen, at Telmányi i 1918 giftede sig med hans datter Anne Marie Frederikke  Nielsen. I 1937 kom Bartók-eleven Georg Vásárhelyi hertil for at spille sammen med Telmányi. De  turnerede over hele Europa, og efter krigen blev Vásárhelyi tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium,  hvor Telmányi også underviste i en menneskealder.  

Béla Bartók og Carl Nielsen mødte hinanden på den internationale ISCM-festival i Frankfurt i 1927,  og der er adskillige beretninger og artikler, bl.a. i Dansk Musik Tidsskrift, om både Bartók og Nielsen  og om Telmányi og Vásárhelyi. Bartók var en stor inspirationskilde for de to danske komponister  Gunnar Berg og Niels Viggo Bentzon. György Kurtág er Ungarns mest berømte nulevende komponist,  i 2003 blev han tildelt Sonnings Musikpris. Hans landsmand György Ligeti fik prisen i 1990. 

Endvidere er 2021 65-året for Ungarns-opstanden i 1956, hvor omkring 1000 flygtninge valgte at  bosætte sig i Danmark, heriblandt mange fremtrædende musikere, der kom til at spille en  overordentlig betydelig rolle i dansk musik. En af dem er pianisten og dirigenten Tamás Vetö, som introducerede József Balog i Danmark med dansk debut på Schubertiaden i Roskilde i 2006, som  solist med Aarhus Symfoniorkester i Liszt’s 1. klaverkoncert i 2008 og på Rudersdal Sommerkoncerter  i 2013. 

JÓZSEF RÁCZ og JÓZSEF BALOG 

 • József Rácz (f. 1980) begyndte at spille violin som 7-årig, og 18 år gammel kom han ind på  Liszt Akademiet i Budapest med afgangseksamen i 2005. Han har spillet 10 år i Budapest  Festival Orchestra og Franz Liszt Chamber Orchestra, og siden 2012 har han været medlem af Ungarns berømteste orkester, National Operaens Orkester. Desuden er han primarius i  Classicus String Quartet, der arbejder meget tæt sammen med flere ungarske komponister. 
 • József Balog (f. 1979) var kun fire år gammel, da han begyndte at spille klaver. Som 12-årig  blev han optaget på Béla Bartók konservatoriet i Budapest, og herfra gik han videre i 1997 til  Liszt Akademiet, hvorfra han tog afgangseksamen med udmærkelse som koncertpianist i 2004  - og hvor han selv begyndte at undervise allerede i 2003. Under sin studietid vandt han priser  i adskillige internationale konkurrencer, blandt andet ved Chopin festivalen på Mallorca i 1999. 2005 fik han tildelt en særpris ved den 7. internationale Liszt konkurrence i Utrecht i  Holland, i 2007 vandt han 1. prisen på den 2. internationale Liszt-konkurrence i Pécs i  Ungarn, og i 2008 vandt han 2. prisen i Carlo Soliva International Piano Competition i Italien.  I 2005 blev han tildelt Annie Fischer Award af det ungarske kulturministerium, der i 2018 tildelte ham den store Liszt Medalje. József Balog har indspillet talrige programmer for  ungarsk radio og tv og udgivet adskillige CD’er. Han har givet over 1000 koncerter i 25  forskellige lande - https://www.jozsefbalog.net. 

Program:

   Gÿorgy Kurtag Tre pezzi, op. 14e

   Beethoven Violin Sonata No 5, F-Major, opus 24. The Spring

   Per Dybro Sørensen Conversation in Spring

             Pause

   Carl Nielsen Violin sonata No 2

   Béla Bartók Violin Sonata No 2


 

 

KøgeMusikskole logo

Køge Musikskole

 

 Klaverkoncert2a

Gå ikke glip af denne ekstra ordinære klaveroplevelse på Køge Musikskole med de kommende unge klaverstjerner fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og MGK Sjælland.

 

For 10. år i træk arrangerer Dorte Hjelmholm og Køge Musikskole et overflødighedshorn af dygtige klassiske pianister, som har det til fælles, at de enten har gået eller går på Køge Musikskole og MGK Sjælland.

Til koncerten den 31. marts kan man opleve de tre meget dygtige pianister fra konservatoriet, Andreas Thrane, Lea Han og Jonathan Siahaan. De tre pianister vil spille værker af Bach, Chopin, Liszt og Rachmaninoff.

Tilmed vil publikum kunne høre klaverets rolle i kammermusikken, når Lea Han spiller sammen med den dygtige unge violinist Alva Holm. De vil sammen optræde med Beethovens store violinsonate.

Tre nuværende klaverelever fra MGK Sjælland er Christine Fuglsang, Tim Berland og Robin Wohner, som vil optræde med klaverværker af Chopin, Babadjanians og Ravel.

Det bliver en forrygende eftermiddag med dygtige unge pianister og en violinist.

Tid: Fra kl. 15

Billetpris: 50 kr. inkl. kaffe/te og kringle i pausen.

Køb: Billetter reserveres på tlf. 56676970 eller ved at maile til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sted: Køge Musikskole, Ved Station 1, 4600 Køge

Koncert med guitaristen Niklas Johansen med efterfølgende generalforsamling søndag den 10. februar kl. 14.00 i Teaterbygningens musikcafé, Køge 

Billetknap 

Niklas Johansen

 

Niklas Johansen 2

Klik på billedet og hør Niklas spille!

 

Virtuos guitarmusik af bl.a. Paganini (ja, han spillede også guitar). 

Gratis adgang for medlemmer.

Efter koncerten kl. ca. 15:15 afholdes vores årlige generalforsamling.

Koncerten er støttet af: Den A.P. Møllerske Støttefond og Solistforeningen logo lille web Koege logo stor mod web augustinus fonden logo lille web StatKunstF Logo DK web   SB Herfoelge Skiltemand logo 2019 web

Kontakt

 • Køge-Klassisk
  v/kassereren
 • Per Dybro Sørensen
  Storkebanken 2
 • 4681 Herfølge
 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Cvr: 38656503

Populært

Quick Menu

Medlemskort