Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Start
images/klassisk-koege-1.jpg

Velkommen til Køge Klassisk

Køge Klassisk er en nystartet forening med formålet at formidle klassisk musik.
Foreningens mål er her i starten at arrangere minimum 4 koncerter om året samt nogle andre arrangementer.
 
Køge Klassisk bliver sponseret af følgende:
 
augustinus fonden logo lille web  Koege logo stor mod web 
Solistforeningen logo lille web  SB Logo herfølge CMYK
StatKunstF Logo DK web
Skiltemand logo 2019 web  Louis Hansens Fond logo
Sept.
8.
Ensemble Storstrøm: ”Musik på musik” Hvornår: 8. september 2019 kl. 15:00
Teaterbygningens Musikcafé
Nov..
14.
Concerto Copenhagen: "Bachs ukendte" Hvornår: 8. september 2019 kl. 15:00
Teaterbygningens Musikcafé
Dec.
6.
Camerata Øresund: Händels Messias
Hvornår: 6. december 2019 kl. 19:30
Køge Kirke
 Feb.
16.
Toke Møldrup, cello, og Katrine Gislinge, klaver
Hvornår: 16. februar 2020 kl. 15:00
Teaterbygningens Musikcafé
Mar.
1.
Rafael Altino, Bratsch (generalforsamling)
Hvornår: 1. marts 2020 kl. 14:00
Teaterbygningens Musikcafé
Apr.
19.
PASSATEMPO
Hvornår: 19. april 2020 kl. 15:00
Teaterbygningens Musikcafé
 • Næste koncert er den 3. februar 2019.
 • Her finder du links til klassisk musik!
 • Læs anmeldelsen af Henrik Engelbrechts bog "Opera i guldalderens København"

De tabte traditioner 1:8

En serie podcast af Henrik EngelbrechtDe tabte traditioner
Henrik Engelbrecht fortæller om dengang man sang Mozart og Puccini på dansk på Det Kongelige Teater.
Medvirkende: Sten Byriel, Karen Hoffmann og Troels Svendsen.
Læs mere...

Beethoven-maraton på P2

Den Danske Strygekvartet
DDS Bethoven2

 

I. koncert

II. koncert

III. koncert

IV. koncert

V. koncert

VI. koncert

Boganmeldelser

Boganmeldelser om musik
top3boeger2 Læs Boganmeldelser

Her vil vi liste anmeldelser af interessante bøger der omhandler klassisk musik op! 
Læs mere

Tidligere arrangementer

Trio Ismena har fejret deres 10 års jubilæum og er i dag et veletableret ensemble på den danske kammermusikscene. Efter de gik sammen som trio i 2004, har Monika Malmquist (violin), Ida Nørholm (cello) and Christine Raft (klaver) begejstret publikum med deres musikalske indlevelse og seriøsitet.

Musikforeningen Køge Klassisk inviterer til koncert med Trio Ismena onsdag 14. februar 2018 kl. 19.30 på Teaterbygningen i Køge.

Trio Ismena

Trio ismena presse 002

Foto Naja Rosa Koppel

Vindere af P2-konkurrence besøger Køge

Køge Klassisk inviterer til koncert med Trio Ismena onsdag den 14. februar kl. 19.30 i Musikcafeen på Teaterbygningen.

Der har været fart på karrieren for Trio Ismena, siden de vandt P2’s kammermusikkonkurrence i 2009. Klavertrioen, der består af Monika Malmquist (violin), Ida Nørholm (cello) og Christine Raft (klaver), blev dannet i 2004. Siden da har de etableret sig som et af de mest lovende kammermusikensembler i Danmark takket være deres store seriøsitet og musikalske indlevelse. Musikforeningen Køge Klassisk glæder sig derfor meget til at kunne byde trioen velkommen.

Fra Beethoven til Bo Andersen
Ved koncerten i Køge kan man høre Trio Ismena spille Beethovens berømte Geister Trio, som var et af de værker, de brugte til at overbevise juryen i P2’s kammermusikkonkurrence om, at de skulle vinde. Endvidere spiller de musik af Sjostakovitj og Arensky samt et helt nyt værk, "Stille und Schatten", som Bo Andersen har komponeret til Trio Ismena.

Billetter
Billetter købes ved indgangen eller via køge-klassisk.dk. Entreen er 100 kr. for medlemmer af Køge Klassisk og 200 kr. for ikke-medlemmer. Medlemskab til 150 kr. for hele 2018 kan købes i døren. Unge under 25 år har gratis adgang og kan reservere plads på hjemmesiden.

Køge Klassisk’s koncerter er støttet af Køge Kommunes kulturpulje, Solistforeningen af 1921, Den A. P. Møllerske Støttefond, Augustinus Fonden, Spar Nord fonden og MercoPrint - Køge.

Trioen er alsidig i sit repertoirevalg, og interessen for ny musik har ført til spændende og udviklende samarbejder med nulevende danske komponister.

Hør uddrag fra deres repertoire her!

Koncertens program:

 
 Beethoven, “Geister” Klavertrio op. 70 nr 1
Allegro vicace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto
 
Shostakovich, Klavertrio nr 1 op. 8 i c-mol
Andante – Allegro
 
Bo Andersen
"Stille und Schatten" für Trio Ismena
 
Arensky, Piano Trio No. 1 in D minor, Op. 32
Allegro moderato
Scherzo. Allegro molto
Elegia. Adagio
Finale. Allegro non troppo

 

 

Hvordan var det at høre opera i Det Kongelige Teater i 1800-tallet? Tjaaa… ifølge operaekspert Henrik Engelbrecht var det en blandet fornøjelse. Teatret var iskoldt og HE Opera guldalderstinkende, og rotterne pilede rundt om benene på publikum. Skuespillerne arbejdede for en ussel løn, gik ofte på scenen i en kæmpe brandert og sang Mozarts operaer uden at have nogen form for sangeruddannelse.

Tiden før Arbejdstilsynet

Man skulle tro, at det var løgn, ikke? Men nej! Henrik Engelbrecht har pløjet sig igennem arkiverne for at undersøge operaens vilkår i 1800-tallets København. Og langt det meste af det, han har opstøvet om teatrets drift, skuespillernes arbejdsforhold og publikums opførsel, lyder helt utroligt – ja, nærmest absurd. Man kan i hvert fald roligt sige, at der er en verden til forskel på, hvad publikum oplevede på Det Kongelige Teater dengang og nu.

Det har Henrik Engelbrecht alt sammen beskrevet i sin anmelderroste bog ’Opera i guldalderens København’, der udkom i efteråret 2017. Og det fortæller han om, når han besøger Køge den 24. januar.

 

Passioneret operaekspert

Henrik Engelbrecht er kendt som en af landets mest vidende operaeksperter. Ud over at være forfatter til en række operabøger har han bl.a. været operadramaturg på Det Kongelige Teater, operaredaktør på P2 og musikchef i Tivoli. Samtidig er han kendt for at være en levende og engageret foredragsholder – også her i byen, hvor han to gange tidligere har holdt operaforedrag for fulde huse.

 

 

 

 

 

 

Køge Klassisk er stedet, hvor vi mødes om vores passion - den klassiske musik. Vi ønsker at dele denne store glæde med mange andre.”

Mød Køge Klassisk's ambassadører

HE ambasadoer lille
Henrik Engelbrecht
Kunstnerisk konsulent, fordragsholder og forfatter
henrikgoldschmidt
Henrik Goldschmidt
Solo Oboist, Kgl. Kapelmusicus og komponist Kunstnerisk leder
 
Henrik Engelbrecht arbejder både som kunstnerisk konsulent for en række organisationer, festivaler og koncertsteder, og med at formidle opera og klassisk musik for så mange som muligt, bl.a. gennem foredrag, introduktioner og som radiovært på P2. Jeg var 2010-2015 musikchef i Tivoli, og var inden da ansat som operadramaturg på Det Kongelige Teater i Kasper Holtens cheftid. I 1990’erne var jeg studievært og operaredaktør ved DR’s P2, og er forfatter til flere bøger og utallige artikler om klassisk musik og opera. Som musikchef i Tivoli havde jeg en særlig forkærlighed for formidlingen af min forgænger H.C. Lumbyes musik, som jeg som dirigent og konferencier stadig med stor fornøjelse præsenterer i Tivoli sammen med Lumbyes eget orkester, Tivoli Copenhagen Phil.

Læs mere...
 
 
Henrik Chaim Goldschmidt er solo-oboist, Kgl. Kapelmusicus og komponist Kunstnerisk leder og stifter af The Middle East Peace Orchestra Rektor for ”Goldschmidts Akademi” – en gratis musikskole på Nørrebro for muslimske, jødiske og kristne børn. ”Carl Nielsen Artist” ved Odense Symfoniokesters Internationale Carl Nielsen Konkurrence, 2008.

Læs mere...
 
 

Kontakt

 • Køge-Klassisk
  v/kassereren
 • Per Dybro Sørensen
  Storkebanken 2
 • 4681 Herfølge
 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Cvr: 38656503

Populært

Quick Menu

Medlemskort